Лепбук


Лепбук — багатофункціональна розкладна папка, що містить ніші й кріплення для різноманітного дидактичного матеріалу.

Термін запозичено з англійської мови, де слово «lap» має декілька значень — «раунд», «коло», «складати», «з'єднувати внахлест», а також «коліна». З огляду на багатозначність слова та застосування лепбуків, найточніший переклад — «складена книга» чи «книга етапу». Лепбук укладається таким чином, аби пристосовувати його для розміщення всередині матеріалів з певного етапу навчання. Він покликаний повідомити, розширити, закріпити, узагальнити знання з теми чи групи тем. Лепбук може бути створений як учителями, вихователями, так і учнями, або учнями-дітьми спільно з батьками.

Англомовні педагоги часто виділяють «ластлепбук» (lastlapbook), що означає «книга останнього етапу» (узагальнюючої теми).

Лепбук має особливість — складатися і займати мінімум місця для зберігання, та розкладатися в об'ємну папку, що містить різноманітні дидактичні матеріали. Для їх розміщення слугують кишені, віконечка, папки-ширмочки, дверцята тощо. Лепбуки не мають чіткої межі по величині чи кількості ніш, головна умова — це вільний доступ учнів до матеріалів. Найчастіше лепбуки відповідають формату А3 в закритому вигляді, та А2 у відкритому.

Лепбуки передбачають, що їх буде розкладено на колінах учнів, а не столі. Тему обирають більш вузьку для максимального її розкриття, проте поширена й практика педагогів створюювати лепбуки відповідно тем навчального тижня чи місяця.

 Матеріали для оформлення лепбуків за посиланням  

https://drive.google.com/open?id=1yerMwkJZv7ZVMrGy712JIJ3vaGTZAl3-

Студенти групи ВШ-21 долучилися до виготовлення лепбуків на тему "Сенсорні системи"

























Коментарі

Популярні дописи з цього блогу